Vállalkozásunk legfőbb tevékenysége a
flokk - bársonyozás,
ami az egyik legritkábban művelt tevékenység.
 
  A technológia eredete térben és időben is távoli. Az ókori kínai császárságban fedezték fel, mintegy 4000 évvel ezelőtt. Ismerték a dörzselektromosság rejtélyeit és alkalmazásával született meg a flokkbársony, amit persze csak napjainkban hívnak ezen a néven. Akkoriban ugyanolyan titok övezte, mint a porcelán készítését.
Az elektromosság felfedezésével és az eszközök kialakításával a XIX. században kezdett ismét elterjedni a bársonykészítésnek ez az iránya. Hozzánk nyugatról indult meg a technológia lassú beszivárgása néhány lelkes úttörő közreműködésével, a 60 -as évek végén.  
  Mára már sokféle módon használják ezt az eljárást. Készítenek flokkbársony felületeket fémre, fára, műanyagra, üvegre, textilre, stb. A felület lehet egy- vagy többszínű, sőt felirat formájú bársonyfelület is kialakítható. Az alkalmazott szálaktól függően 0,1 és 3 mm között változhat a bársony vastagsága, ezért megjelenése a velúrtól a suba hatásig terjed.
A szakmában járatlan ember első ránézésre nehezen tudja eldönteni, hogy textil-alapú, vagy flokkbársony felület lát. Ez az alapja egyre fokozódó népszerűségének is, valamint az a nem elhanyagolható szempont, hogy olcsóbb mint a textil alapú kárpit bevonatok. Könnyen takarítható, sérülés, vagy túlzott elszennyeződés esetén a bevonat cserélhető.